Jaarlijks organiseren de pedagogen vanuit het SWT een bijeenkomst in de week van de opvoeding. Dit jaar op woensdag 9 oktober in samenwerking met Villa Pinedo. De avond is bedoeld voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Uitnodiging bijeenkomst voor gescheiden ouders
Gegeven door ervaringsdeskundige jongeren

Datum: woensdag 9 oktober 2019
Tijd: 20.00 – 21:15 uur
vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee
Locatie: Sociaal Wijkteam Centrum Bankastraat 10 3312 GD Dordrecht

Graag nodigen wij u uit voor de gratis bijeenkomst. Deze wordt door het Sociaal Wijkteam Dordrecht georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding.

De avond is bedoeld voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Villa Pinedo.

Jaarlijks horen 70.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan de problematiek en ouders, maar te weinig aandacht aan wat de betrokken kinderen echt nodig hebben.

Wat de stichting zo bijzonder maakt, is dat de kinderen van gescheiden ouders aan het woord zijn bij Villa Pinedo. Het is de plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Ze zijn een luisterend oor voor kinderen in de MyBuddy App en maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Twee van deze Buddy’s komen vertellen over hun ervaringen met de scheiding van hun ouders. Wat het met hen heeft gedaan en nog steeds met hen doet. En hoe zij hun ervaringen omzetten in kracht en er andere kinderen mee steunen en tips geven. Tijdens de avond krijgt u de ruimte om vragen te stellen.

U kunt zich voor deze avond aanmelden via onderstaand emailadres:
Jgzdigitaal.opvoedplein@careyn.nl

Graag tot ziens op woensdag 9 oktober!