Voor alle bewoners uit Crabbehof en omliggende Dordtse wijken organiseren wij maandelijks bijeenkomsten met wisselende thema’s. We proberen er altijd voor te zorgen dat er voor iedereen een interessant thema tussenzit. Hieronder alle cursussen voor de komende maanden op een rijtje.

1. Je kind leren omgaan met emoties

Datum: 2 oktober 2018

Blij, boos, verdrietig en bang. Allemaal emoties waar kinderen soms lastig mee om kunnen gaan. Ieder kind heeft een eigen manier om deze gevoelens te tonen. In deze cursus leer je hoe je de emoties van je kind kunt herkennen.

2. Voorzieningencheck

Datum: 16 oktober 2018

Kom je niet uit met jouw inkomen of weet je niet van welke regelingen je gebruik kan maken? Samen met de Sociale Dienst vertellen wij je over de landelijke en gemeentelijke regelingen en voorzieningen waar je mogelijk recht op hebt.

3. Huiselijke relaties

Datum: 13 november 2018

Ieder persoon gaat anders om met zijn emoties. Binnen een gezin of samenwonenden kunnen om allerlei redenen spanningen ontstaan. Hoe kun je ervoor zorgen dat ruzie en spanningen voorkomen worden in huiselijke relaties?

4. Veilig en zelfstandig bankieren

Datum: 4 december 2018

Er komen diverse onderwerpen aan bod met betrekking tot je bankzaken. We gaan in gesprek over hoe je op een veilige manier kunt bankieren.

Overige informatie

Voor wie zijn de cursussen?

De cursussen zijn voor alle inwoners uit Crabbehof en andere Dordtse wijken. Je kan gewoon aanschuiven, aanmelden is dus niet nodig. Er is ook kinderopvang aanwezig.

Waar worden de cursussen gegeven?

De nieuwe Stoof

De Savornin Lohmanweg 100

Door wie wordt het georganiseerd?

Mee Buurtwerk & Sociaal Wijkteam Dordrecht