Vanaf 7 juni jl.  kunnen Dordtenaren terecht op www.GeldenzoDordt.nl: de website met voorzieningen die het leven van Dordtenaren makkelijker en leuker maken. De website is vooral bedoeld voor mensen die moeite hebben met rondkomen.

Wethouder Peter Heijkoop lanceerde het platform bij het Vogelnest, een wijkinitiatief in de Vogelbuurt waar inwoners terecht kunnen voor een goede bak koffie, samen koken of bijvoorbeeld zelf een kledingstuk repareren.

Peter Heijkoop: “Het Vogelnest is één van de vele mooie voorzieningen in Dordrecht waar mensen voor een klein bedrag of kosteloos terecht kunnen. Maar vaak weten we onvoldoende van elkaar wat we precies doen, waardoor de Dordtenaren met een kleine portemonnee niet meer weten welke regelingen en voorzieningen er allemaal voor hen zijn. Met GeldenzoDordt.nl willen we hier overzicht in aanbrengen en de vele voorzieningen die Dordrecht rijk is dichter bij de mensen brengen die het echt nodig hebben.”

Breed aanbod

Leuke dingen doen, hulp bij schulden, andere mensen ontmoeten, een bijdrage in schoolkosten, gratis tweedehandskleding, meubels voor een nieuw huis of hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het aanbod van de voorzieningen op de website is divers en geschikt voor jong en oud.

Samen tegen armoede

In Dordrecht is armoede aan de orde van de dag. Vaak met ingrijpende persoonlijke en maatschappelijke effecten als gevolg. Daarom heeft de gemeente samen met maatschappelijke partners in de stad het programma ‘Samen tegen Armoede’ opgesteld. Met GeldenzoDordt.nl brengen we voor inwoners en samenwerkingspartners overzicht aan in de grote hoeveelheid voorzieningen, die ondersteunend zijn voor mensen die met weinig geld moeten rondkomen. Met als doel dat Dordtenaren de weg hier naartoe beter kunnen vinden, een passend antwoord vinden op hun vraag en gemakkelijker kunnen meedoen.

Lancering GeldenzoDordt.nl