De inloop van het Sociaal Wijkteam Dordrecht is tot 6 april gesloten. Om besmetting van het coronavirus te voorkomen, beantwoorden wij  je vragen telefonisch of digitaal. Je kunt jouw contactpersoon bellen of mailen. Heb je geen contactpersoon, dan kun je het contactformulier invullen of bellen naar ons algemene nummer 078-2210200.  

Wellicht heb je door alle berichtgeving omtrent het coronavirus vragen over de hulp en ondersteuning vanuit het Sociaal Wijkteam Dordrecht.

De zorg en onze essentiële werkzaamheden staan centraal en wij doen er alles aan dat dit niet stil komt te liggen ter gevolge van dit virus.
Maar daarnaast  dienen we ook onze verantwoordelijkheid te nemen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.
Dit betekent dat de inloopfunctie tot 6 april in alle wijken gesloten is. In telefonisch overleg met inwoners zal besproken worden in hoeverre er de aankomende periode contact zal zijn en via welk medium. Onze medewerkers zijn opgeroepen om alleen nog te communiceren via telefoon, app of video -bellen. Alleen als het écht nodig is vanwege veiligheidsrisico’s of andere urgente situaties zal er  contact op kantoor of thuis plaatsvinden.

Het Sociaal Wijkteam Dordrecht hanteert de maatregelen die het RIVM voorschrijft om de verspreiding van het virus (verder) te voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Dit zijn:
• Was je handen regelmatig
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog als je geen papieren zakdoekjes heb
• Schud geen handen
• Blijf thuis als je klachten (verkoudheid, hoesten, niezen, koorts) krijgt
• Hou voldoende afstand (circa 1,5 meter)

Als je zelf verkouden of ziek bent of je bent in contact gekomen met iemand met het virus vragen wij dit te melden voor een huisbezoek of kantoor bezoek bij jouw contactpersoon om verdere verspreiding te voorkomen.
Vooraf wordt door jouw contactpersoon ook nog telefonisch gecheckt of je geen klachten hebt. Ook nemen wij de hygiëne- en afstandsnormen nogmaals met je door.
Mocht de situatie wat betreft het virus en de regels rondom de zorg veranderen zullen wij dit op onze website aangeven.
Bij vragen, neem gerust contact met ons op via jouw contactpersoon of, als je geen vast contactpersoon hebt, via het centrale telefoonnummer van het Sociaal Wijkteam Dordrecht, 078-2210200. Een mail sturen naar één van de locaties van het Sociaal Wijkteam óf het contactformulier op de website invullen kan natuurlijk  ook.