Onlangs hebben we een regulier trainingsaanbod voor Dordtse basisschoolkinderen opgezet. De verschillende trainingen leren kinderen om met bepaalde lastige situaties om te gaan, bijvoorbeeld bij angst, scheiding of om zich zeker te voelen en weerbaar te zijn. Aanmelden kan nog! Enkel de training Rots en water is voor 2018 vol.

De vier trainingen

Zo is de training Rots en water voor kinderen, die weerbaarder willen worden en zich zekerder willen voelen. Het is een training waarin veel met het lichaam en fysiek wordt gewerkt.
De Dappere dino’s is een training voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. De kinderen leren al spelenderwijs met de nieuwe situatie om te gaan.
Bij de trainingen Vriendenprogramma en Fijn! vrienden leren de kinderen met name hoe ze om kunnen gaan met situaties die zij moeilijk vinden, hoe hierbij om te gaan met angst, om zich uiteindelijk dapper en zelfverzekerd te voelen.

Meer informatie en aanmelden
Alle trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en goedgekeurd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). In september 2018 starten er weer nieuwe groepen. Aanmelden kan via groepswerk@swtdordrecht.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor de training Rots en water die start in het voorjaar 2019 (september = vol).

Kijk voor meer informatie eens naar onderstaande flyers. Ook kun je terecht bij de Ouder-Kindcoach (de OK-coach) op iedere basisschool en bij het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt.

Flyer training Rots & water (8-12 jaar)

Flyer training Dappere Dino's (6-8 jaar)

Flyer Vriendenprogramma (8-12 jaar)

Flyer training Fijn! vrienden (6-8 jaar)