Van 2-8 oktober is de Week van de Opvoeding. De gemeente Dordrecht besteedt daar met verschillende organisaties en initiatieven aandacht aan. Met het thema Samen Opvoeden willen we ouders en verzorgers laten zien welke mogelijkheden er in Dordrecht zijn om elkaar te helpen bij het opvoeden. Als ouders/opvoeders onderling. En zo nodig met professionele steun.

Verschillende evenementen

Tijdens de Week van de Opvoeding zijn er verschillende evenementen die je kunt bijwonen. Op de website van de gemeente Dordrecht vind je het complete programma in Dordrecht. Het Sociaal Wijkteam is medeorganisator van de volgende twee evenementen:

Woensdag 4 oktober Themabijeenkomst ‘Broers en zussen zonder rivaliteit’

Kosteloze lezing door Sonja Grootes van How2Talk2Kids, over broers en zussen zonder rivaliteit.
Aanmelden kan door te mailen naar jgzdigitaal.opvoedplein@careyn.nl.
Georganiseerd door Careyn en het Sociaal Wijkteam. Start om 19.45 uur.

Donderdag 5 oktober Bijeenkomst ‘Vrijwilliger en opvoeden’

Vrijwilligers in gesprek met de gemeente en het Sociaal Wijkteam. Thema’s: rol van vrijwilligers bij de opvoeding van kinderen; welke ondersteuning is nodig wanneer vrijwilligers tegen sociale vragen aanlopen.
Locatie: Sportboulevard, Fanny Blanker Koenweg 10. De bijeenkomst start om 19.30. Het is voor deelnemers mogelijk om vanaf 18.30 uur samen te kijken naar de Worldcup Shorttrack.

Magazine Samen opvoeden

Daarnaast is het magazine Samen opvoeden in Dordrecht verschenen, met leuke artikelen en veel informatie over mooie Dordtse initiatieven. Twee artikelen gaan over het Sociaal Wijkteam Dordrecht:

  • ‘Ouder-Kind coach is het eerste vangnet op school’ op pagina 6/7
  • Vragen over opvoeden? Welkom bij het Sociaal Wijkteam! op pagina 14/15


Opvoeden doen we samen.
Heb je een vraag over de opvoeding? Geen vraag is ons te gek, neem contact op met jouw Sociaal Wijkteam.