Vanwege de coronamaatregelen, beantwoorden wij  veel vragen telefonisch of digitaal. Je kunt jouw contactpersoon bellen of mailen.
Heb je geen contactpersoon, dan kun je het contactformulier invullen of bellen naar ons algemene nummer 078-2210200.

Is bellen of mailen lastig voor je, dan kan je vanaf  25 mei elke werkdag, tenminste één dagdeel, binnenlopen bij locatie Sociaal Wijkteam Centrum, (Bankastraat 10), locatie Stadspolders- Dubbeldam (Dudokplein 213 A) of de locatie Crabbehof (Oldebarneveldtplein 84-86). Het inloopspreekuur op het locatie Centrum is voor bewoners van het Centrum e.o., de locatie Stadspolders- Dubbeldam opent haar deuren voor bewoners van Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg en locatie Crabbehof  opent haar deuren voor bewoners van Crabbehof, Wielwijk en Krispijn. Kijk voor de adressen en tijden van de  inlooppunten bij ‘Waar vind je ons?‘.

Avondspreekuur

Elke donderdagavond is tussen 17:00 en 19:30 het avondspreekuur op locatie Centrum (Bankastraat 10) geopend voor bewoners die niet in de gelegenheid zijn overdag het inloopspreekuur te bezoeken. Dit spreekuur is voor inwoners uit heel Dordrecht.  Het avondspreekuur bezoeken gaat op afspraak, dus bel of mail van tevoren om een afspraak te maken of vul het contactformulier in.

Je bent van harte welkom op een spreekuur, mits:

  • je een mondkapje op hebt;
  • je het niet erg vindt dat wij je naam, telefoonnummer en/of e-mailadres noteren voor mogelijk bronnenonderzoek van de GGD;
  • je geen ziekteverschijnselen hebt en de vragen van de gezondheidscheck bij de ingang met ‘nee’ kan beantwoorden;
  • je geen ziekteverschijnselen hebt;
  • je geen vast contactpersoon hebt van het Sociaal Wijkteam Dordrecht;
  • je rekening houdt met de (hygiëne-) maatregelen die wij treffen;
  • je alleen komt;
  • je het niet erg vindt om (op eigen verantwoording ) buiten te wachten.
    (er worden max. 3 inwoners, met in achtneming van de regels, in het gebouw toegelaten.)

 

Over het Sociaal Wijkteam

In december 2016 zijn het oud Sociaal Team en het Jeugdteam in Dordrecht samengegaan en zijn nu: Sociaal Wijkteam Dordrecht. De werkwijzen van beide teams zijn geïntegreerd en op elkaar aangepast. Zo kunnen we de mensen uit Dordrecht beter ondersteunen en hoeven zij niet onnodig op verschillende plekken hun verhaal te doen of wij naar elkaar te verwijzen. Ons aanbod en de toegang hiertoe vormen één geheel. Hierbij gaan we uit van één contactpersoon, één plan.

Eén plek in de wijk voor al je vragen

Door het samengaan van de sociale en jeugdteams ontstaat één plek voor Dordtenaren van alle leeftijden voor informatie, advies, ondersteuning en toegang tot zorg. Bijvoorbeeld bij vragen over het gezin, opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, zorg, gezondheid en vrije tijd. Als iemand een bijdrage wil leveren voor zijn/haar wijk of medebewoner, dan is diegene ook van harte welkom. Met op dit moment zes Sociale Wijkteams willen we een herkenbaar, vertrouwd en laagdrempelig informatie- en ontmoetingspunt in de wijk bieden. En de medewerkers zijn dezelfde vertrouwde mensen, die eerst in het sociaal of jeugdteam werkten.

OK-coaches

Binnen Sociaal Wijkteam Dordrecht werken Ouder-Kindcoaches, ook wel OK-coaches genoemd. Er zijn OK-coaches 0-4 jaar en OK-coaches 4-18 jaar. De OK-coaches onderhouden contacten met ouders, leerlingen, leerkrachten en pedagogische medewerkers van consultatiebureaus, peuteropvanglocaties, kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen. Zij denken mee en ondersteunen waar nodig bij vragen of zorgen over het opvoeden, de ontwikkeling of het opgroeien van een kind. En mocht er meer hulp of ondersteuning nodig zijn, dan is de OK-coach de schakel met de collega’s van het Sociaal Wijkteam.

Onder ‘Waar vind je ons’ vind je de zes Sociale Wijkteams: Centrum, Crabbehof, Krispijn, Stadspolders-Dubbeldam, Sterrenburg en Wielwijk.