Wij beantwoorden je vragen tijdens onze inloopspreekuren of telefonisch (078-2210200). Je kunt ook ons mailen. De e-mailadressen van onze locaties vind je bij ‘Waar vind je ons’. Daarnaast kun je het contactformulier op onze website invullen.

Inloopspreekuren

Je kunt binnenlopen op het inloopspreekuur in de wijk waar je woont of de wijk die daar het dichtste bij is. Rechts kun je door de postcodecheck vinden welk wijkteam er in jouw postcodegebied aanwezig is. Tijdens coronapandemie heeft alleen niet elk wijkteam een inloopspreekuur.
Maar gelukkig is er altijd een inloopspreekuur vlakbij:

  1. Woon je in Dordrecht Centrum, dan kun je  naar het inloopspreekuur op locatie Centrum (Bankastraat 10).
  2. Woon je in Dordrecht Oost (d.w.z. in Dubbeldam, Sterrenburg of Stadspolders), dan kun je naar het inloopspreekuur op locatie Stadspolders (Dudokplein 213 A) óf naar het inloopspreekuur op locatie Sterrenburg (Callistolaan 2).
  3. Woon je in Dordrecht West (d.w.z. in Wielwijk, Crabbehof of Krispijn), dan kun je naar het inloopspreekuur op locatie Crabbehof (van Oldebarneveldtplein 84-86).

Behalve op de locaties zijn wij ook te vinden op andere plekken in de stad. Zo is er op elke voorschool en school in Dordrecht een OK- Coach van het Sociaal Wijkteam Dordrecht aanwezig.

Avondspreekuur

Mocht je overdag niet in de gelegenheid zijn om het inloopspreekuur te bezoeken, dan kun je terecht op ons avondspreekuur. Het avondspreekuur is elke donderdagavond  tussen 17:00- en 19:30 geopend op locatie Centrum (Bankastraat 10). Het spreekuur is alleen te bezoeken als je van tevoren een afspraak maakt via de mail, telefoon of via het contactformulier.

Coronamaatregelen tijdens de inloopspreekuren

Wij houden ons tijdens de inloopspreekuren aan de richtlijnen van het RIVM. Je vindt deze richtlijnen op onze voordeur.
Wij vragen niet om een QR- code. Wel vragen wij je een mondkapje te gebruiken en doen wij een gezondheidscheck. Wij noteren jouw contactgegevens tijdens het inloopspreekuur voor mogelijk bronnenonderzoek van de GGD.

 

Over het Sociaal Wijkteam

In december 2016 zijn het oud Sociaal Team en het Jeugdteam in Dordrecht samengegaan en zijn nu: Sociaal Wijkteam Dordrecht. De werkwijzen van beide teams zijn geïntegreerd en op elkaar aangepast. Zo kunnen we de mensen uit Dordrecht beter ondersteunen en hoeven zij niet onnodig op verschillende plekken hun verhaal te doen of wij naar elkaar te verwijzen. Ons aanbod en de toegang hiertoe vormen één geheel. Hierbij gaan we uit van één contactpersoon, één plan.

Eén plek in de wijk voor al je vragen

Door het samengaan van de sociale en jeugdteams ontstaat één plek voor Dordtenaren van alle leeftijden voor informatie, advies, ondersteuning en toegang tot zorg. Bijvoorbeeld bij vragen over het gezin, opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, zorg, gezondheid en vrije tijd. Als iemand een bijdrage wil leveren voor zijn/haar wijk of medebewoner, dan is diegene ook van harte welkom. Met op dit moment zes Sociale Wijkteams willen we een herkenbaar, vertrouwd en laagdrempelig informatie- en ontmoetingspunt in de wijk bieden. En de medewerkers zijn dezelfde vertrouwde mensen, die eerst in het sociaal of jeugdteam werkten.

OK-coaches

Binnen Sociaal Wijkteam Dordrecht werken Ouder-Kindcoaches, ook wel OK-coaches genoemd. Er zijn OK-coaches 0-4 jaar en OK-coaches 4-18 jaar. De OK-coaches onderhouden contacten met ouders, leerlingen, leerkrachten en pedagogische medewerkers van consultatiebureaus, peuteropvanglocaties, kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen. Zij denken mee en ondersteunen waar nodig bij vragen of zorgen over het opvoeden, de ontwikkeling of het opgroeien van een kind. En mocht er meer hulp of ondersteuning nodig zijn, dan is de OK-coach de schakel met de collega’s van het Sociaal Wijkteam.

Onder ‘Waar vind je ons’ vind je de zes Sociale Wijkteams: Centrum, Crabbehof, Krispijn, Stadspolders-Dubbeldam, Sterrenburg en Wielwijk.