Sinds 1 januari 2023 is er in Dordrecht een nieuwe samenwerking voor alle Dordtenaren, van -9 maanden tot 100+ jaar.
Het Sociaal Wijkteam Dordrecht bundelt haar krachten met Buurtwerk Dordrecht en R-Newt Jongerenwerk. Samen heten zij Dordrecht Sociaal! De samenwerking richt zich op een aanpak waarbij Dordtenaren sneller en beter ondersteund kunnen worden, wat de (hulp)vraag ook is. Samen aan de slag met meer preventie en vroegsignalering voor een sterke, veerkrachtige Dordtse samenleving.


Meer en beter zichtbaar

Wethouder Chris van Benschop: “In Dordrecht willen we dat alle inwoners kunnen meedoen, ongeacht wie ze zijn of in welke buurt ze wonen. Iedereen doet ertoe. De buurtwerkers, jongerenwerkers en professionals die vanuit Dordrecht Sociaal werken, gaan nog meer en beter samenwerken. Ze zijn present en nog beter zichtbaar in de wijkcentra, op scholen en in Dordtse wijken. Zo leggen ze makkelijker contact met u als inwoner en bent u sneller geholpen.” De medewerkers van Buurtwerk Dordrecht, R-Newt en Sociaal Wijkteam Dordrecht blijven werken vanuit dezelfde locaties.

Een duwtje in de juiste richting
Dordrecht Sociaal werkt preventief. Dit houdt in dat we al vroeg te weten komen hoe het met iemand gaat, bijvoorbeeld thuis of op school. Heeft u bijvoorbeeld geldzorgen of last van eenzame gevoelens? Dan bieden we u sneller de ondersteuning die u nodig heeft, zodat we (grotere) problemen kunnen voorkomen. Een duwtje in de juiste richting kan vaak al een groot verschil maken.