Herinner jij je nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er voor je, als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?

Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18-23 jaar, die graag op eigen benen willen staan, maar nog een tussenstap kunnen gebruiken naar zelfstandigheid. Kamers met Aandacht kan nu ook kleine verbouwingskosten vergoeden, als dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt.

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden
Heb je koop- of huurwoning? Werk je, heb je een uitkering of ben je gepensioneerd? Ook jij kunt verhuurder worden. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Of het nu een extra slaapkamer met gedeelde voorzieningen of een zolderkamer met eigen keukenblokje is. Kamers met Aandacht kan zelfs een tiny house in je tuin plaatsen en aansluiten!

Afspraken over het gebruik van gemeenschappelijke ruimten
Sommige verhuurders vinden het prima als de jongere de gedeelde ruimtes gebruikt, terwijl anderen dat niet fijn vinden. Kamers met Aandacht heeft de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden indien dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt. Wil je bijvoorbeeld je keuken liever privé houden? Dan is het plaatsen van een kitchenette met wateraansluiting op de kamer mogelijk. Ook het plaatsen van een douchecabine behoort tot de mogelijkheden. Wij denken graag mee in kansen en ondersteunen verhuurders bij de praktische uitvoering.

Maak kennis met de huurders
Kamers met Aandacht bemiddelt voor jongvolwassenen (18-23 jaar) die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Wil je ze leren kennen? Op de website van Kamers met Aandacht vind je profielen van zoekende jongeren. Zoals Kamil die een kamer zoekt in Dordrecht. De jongere betaalt zelf de huur, studeert, loopt stage en/of werkt en wordt de eerste zes maanden begeleid door een zorgaanbieder. Als verhuurder word je begeleid door een coördinator. Bij noodsituaties is Kamers met Aandacht 24/7 bereikbaar voor verhuurders.

Online informatiebijeenkomst
Op 27 juni is er een korte online informatiebijeenkomst over Kamers met Aandacht. Heb je interesse? Meld je aan via www.kamersmetaandacht.nl. Heb je een kamer vrij, die je wilt verhuren? Neem dan contact op via de coördinator van deze regio: Mirjam van den Hoek, 06-1026 9808 of via mirjam@kamersmetaandacht.nl.