Over geld praat je niet zo makkelijk, maar het helpt je wel.

Nieuw in Dordrecht: Geldpraatje

Als je je zorgen maakt over je gezondheid ga je naar de huisarts. Maar waar ga je heen als je geldzorgen hebt? Dat is vaak niet bekend. Daarom is gemeente Dordrecht gestart met een nieuwe campagne: Geldpraatje. Samen maken we geldzorgen bespreekbaar én maken we inzichtelijk dat er in Dordrecht vele opties voor (gratis) hulpverlening zijn.

 

Met wie maak je een geldpraatje?

Praten lucht op. En het opent deuren. Want er is vaak meer hulp mogelijk dan je denkt. Je kunt een praatje maken over geld met familie en vrienden. Of maak een geldpraatje bij een Geldpraatje-partner bij jou in de wijk. Want iedereen kan te maken krijgen met geldzorgen. Misschien maakt het je onzeker, boos of bang voor de toekomst. Maar je hoeft er niet alleen voor te staan. Erover praten hélpt.

Op de website van Geldpraatje vind je tips hoe je een geldpraatje voert. Bedenk je vooraf wát je wil bespreken en met wie. Alle andere tips lees je op de website www.geldpraatje.nl/tips

 

Wil je contact met Geldpraatje?

Weet je niet goed met wie je het best kan praten? Bel dan eens met Geldpraatje op telefoonnummer: 078 – 770 8989. Je wordt dan verwezen naar de organisatie die het beste kan helpen met jouw vraag. Mail je liever? Dat kan ook, naar geldpraatje@dordrecht.nl.