Vanwege de coronamaatregelen, beantwoorden wij  veel vragen telefonisch of digitaal. Je kunt jouw contactpersoon bellen of mailen. Heb je geen contactpersoon, dan kun je het contactformulier invullen of bellen naar ons algemene nummer 078-2210200.

Is bellen of mailen lastig voor je, dan kun je elke werkdag  binnenlopen bij één van de drie inloopspreekuren bij jou in de buurt. Er zijn drie locaties van het Sociaal Wijkteam Dordrecht die jou elke werkdag, één dagdeel, verwelkomen om je vraag te kunnen stellen. Locatie Sociaal Wijkteam Centrum (Bankastraat 10) opent haar deuren voor bewoners van Centrum en omgeving. Locatie Crabbehof (Olderbarneveldtplein 84-86) is geopend  voor bewoners uit  Crabbehof, Wielwijk en Krispijn. Op de locatie Stadspolders- Dubbeldam (Dudokplein 213 A) kunnen bewoners uit Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg binnenlopen.

Mocht je overdag niet kunnen langskomen, dan kan je op afspraak het avondspreekuur bezoeken op locatie Centrum tussen 17:00 en 19:30.

 

Je bent van harte welkom, mits:

-je een mondkapje op hebt;
-je het niet erg vindt dat wij je naam, telefoonnummer en/of e-mailadres noteren;
– je de vragen van de gezondheidscheck bij de ingang met ‘nee’ beantwoordt;
-je geen vast contactpersoon hebt van het Sociaal Wijkteam Dordrecht;
-je rekening houdt met de (hygiëne-) maatregelen die wij treffen;
-je alleen komt;
-je het niet erg vindt om misschien even buiten te wachten.
(er wordt een maximaal aantal bewoners, met in inachtneming van de regels, in het gebouw toegelaten.)

Misschien heb je door alle berichtgeving omtrent het coronavirus vragen over de hulp en ondersteuning vanuit het Sociaal Wijkteam Dordrecht. De zorg en onze essentiële werkzaamheden staan centraal en wij doen er alles aan dat dit niet stil komt te liggen ter gevolge van dit virus. Maar daarnaast  dienen we ook onze verantwoordelijkheid te nemen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.

Heb je al een contactpersoon van het Sociaal Team?
Je kunt (beeld-) bellen, mailen of appen naar jouw contactpersoon. Alleen als het écht nodig is vanwege veiligheidsrisico’s of andere urgente situaties zal er  contact op kantoor of thuis plaatsvinden. Er zal dan vooraf een telefonische check worden gedaan of je ziek of verkouden bent en/of om de hygiëne- en afstandsnormen van het RIVM nogmaals door te nemen.

Heb je een vraag of heb je hulp nodig, en je hebt nog geen contactpersoon van het Sociaal Team?
Wij ondersteunen je  telefonisch en digitaal door te luisteren, informatie en advies te geven of, indien mogelijk, alvast het één en ander te regelen. Je kunt bellen of mailen naar het Sociaal Wijkteam in jouw wijk (de email-adressen en telefoonnummers van onze 5 locaties kun je vinden bij ‘Waar vind je ons‘). Ook kun je bellen naar het centrale telefoonnummer van het Sociaal Wijkteam Dordrecht, 078-2210200.
Het contactformulier op de website invullen kan natuurlijk  ook.

Mocht het voor jou lastig zijn om te bellen of te mailen, dan kun je vanaf 25 mei  elke werkdag tenminste één dagdeel terecht op één van de inloopspreekuren in de voor jou dichtstbijzijnde wijk.  De openingstijden en de adressen van de inlooppunten op locatie Centrum, locatie Crabbehof of Stadspolders- Dubbeldam, kun je vinden op deze website bij ‘Waar vind je ons?’

Avondspreekuur
Elke donderdagavond is tussen 17:00 en 19:30 het avondspreekuur op locatie Centrum (Bankastraat 10) geopend voor bewoners die niet in de gelegenheid zijn overdag het inloopspreekuur te bezoeken. Dit spreekuur is voor inwoners uit heel Dordrecht.  Het avondspreekuur bezoeken gaat op afspraak, dus bel of mail van tevoren om een afspraak te maken of vul het contactformulier in.

Je bent van harte welkom op het inloopspreekuur, mits:

  • je een mondkapje op hebt;
  • je het niet erg vindt dat wij je naam, telefoonnummer en/of e-mailadres noteren voor mogelijk bronnenonderzoek van de GGD;
  • je geen ziekteverschijnselen hebt en de vragen van de gezondheidscheck bij de ingang met ‘nee’ kan beantwoorden;
  • je geen ziekteverschijnselen hebt;
  • je geen vast contactpersoon hebt van het Sociaal Wijkteam Dordrecht;
  • je rekening houdt met de (hygiëne-) maatregelen die wij treffen, zoals de 1,5 m afstandsregel, het praten achter plexiglas;
  • je alleen komt;
  • je het niet erg vindt om even buiten te wachten.
    (er wordt een maximaal aantal inwoners met in acht neming van de regels, in het gebouw toegelaten.)

thumbnail of Gezondheidscheck SWT Dordrecht

Mocht de situatie wat betreft het virus en de regels rondom de zorg veranderen zullen wij dit op onze website aangeven.